Ik ben Hylke Walstra en sinds mei 2009 eigenaar van Autoservice “De Wâlden” in Feanwâlden. In 2016 kwam ik in aanraking met een jongere die vanwege zijn problematiek weinig kansen had. Hij wilde graag een plek vinden waar hij uit de dagelijkse problemen kon raken en eruit kon blijven. Ook wilde hij een werkplek vinden waarin hij zijn passie voor sleutelen kon delen op kleinschalig niveau.

Vanuit een gemeente is toen de vraag gesteld of ik met deze jongere aan de slag zou willen gaan. Lang hoefde ik hier niet over na te denken. Ik vind namelijk dat iedereen een kans moet krijgen in onze samenleving. Zo kwam ik erachter door het werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, een verstandelijke beperking of andere psychische problemen, dit voor hen een prachtige basis legt voor hun verdere (werk)leven.

Tot op de dag van vandaag heb ik met deze bewuste jongere contact. Hij komt nog regelmatig langs voor een kop koffie en een praatje. Sinds kort is hij begonnen aan een opleiding tot automonteur. Door de goede wederzijdse ervaringen was een tweede plaatsing al snel een feit. Ook hier was de uitdaging om voor deze, inmiddels jong-volwassene, een geschikte (werk)plek te vinden. Vanaf dat moment was dagbesteding “De Garaazje” een feit!

De keuze om van mijn garage een zorg- werk- en dagbestedingsplek te maken komt omdat ik heb gezien hoe belangrijk persoonlijk contact is en wat dit doet met mensen. Het is mijn ervaring dat dit persoonlijke contact en het geven van vertrouwen (jonge) mensen kan motiveren om het beste uit zichzelf te (willen) halen.